Utrujena od vseh

V dnevih kot so zadnji, ko imam vsega preveč, ko se izgubljam v delu in obveznostih (čeprav sem včeraj šla v službo po 14 dneh) sem še bolj vzkipljiva kot ponavadi. Stres pač naredi svoje, pomanjakanje spanca in preskakovanje obrokov pa tudi in potem so tu še ljudje. Ti me zadnje dni najbolj mučijo, površni s svojo ravnodušnostjo, hinavski z dejanji in “dobronamerni” s svojim vtikovanjem.

Ja vem, sej vsak ima svoje mnenje ampak to, da ga pa vsak pove, pa no ja, ni vedno potrebno. Isto kot ni potrebno vsem čestitati rojstnega dne, ker te je FB spomnil, da ga ima. Sama čestitam tistim do katerih mi je dejansko mar, če bodo v naslednjem letu imeli vse najboljše in ne vsem poprek.

Vsi na veliko, vsem želijo samo najboljše (na spletu) medtem, ko uživajo in debatirajo ravno o tem kako komu ne gre dobro. Preprost dokaz – moje objave. Blogi kjer popljuvam vse kar se da, so vau, so brani, deljeni, všečkani, sploh, če še zraven napišem, da sem v totalnem kur*u in imam vsega dovolj. Moje nezadovoljstvo se bere. Kadar pa napišem kaj lepega, pozitivnega, navdihujočega pa..me všečkajo tiste najbolj redne bralke pa še to ne vse, kljub temu, da prebere isto število ljudi. Sprašujem se zakaj. Že na sploh ne razumem zakaj so eni tako skopi z všečkanjem, nevem, mogoče kdo misli, da ga bo kaj stalo, če povšečka več kot 5 stvari na dan? Samo informativno, ne bo. 

Prvi stavek s katerim pa se ne strinjaš je pa takoj deležen komentarja – ali na spletu ali pa še bolje v živo. Ne, res me ne zanima zakaj ti misliš, da bi Luka lahko sam hodil v vrtec namesto, da ga nesem. Isto kot me ne zanima kaj si misliš o blogerjih, cepljenju, vzgoji in pomarančah iz Španije.

Zakaj je tako težko pokazati, da ti je nekaj všeč in v trenutku skritizirati jasno in glasno, če ti ni?! 

Včasih, sploh v zadnjih dneh si res želim, da bi ljudje bili malenkost bolj prijazni en do drugega. Da bi preprosto včasih kakšno misel zadržali zase. Da bi se spomnili, da karma vedno poskrbi za vse – za nove priložnosti, srečo in bivše prijatelje.

Ti mi daješ upanje v ljudi ❤️ photo by: Urška Golob, Prav posebno

2 thoughts on “Utrujena od vseh”

  1. Razumem kako je, ko imaš dolg dan in zadnja stvar s katero si želiš ukvarjati je negativna energija. Ampak eden glavnih razlogov zakaj so blogi tako uspešni je ravno dvosmerna komunikacija. Jaz, na tvojem mestu, bi krešanje mnenj sprejela kot dobrodošlo, saj to pomeni, da si tvoji bralci želijo komunicirati s tabo, hočejo, da jih slišiš in jim odgovoriš. Opazim, da nekateri ne znajo izraziti svojega mnenja brez podajanja občutka obsojanja, a to ne pomeni, da moraš ti to vzeti kot napad nate. Nisem v tvoji koži, vendar morda probaj brati tovrstne komentarje z distanco in rezervo, vendar se potrudi odgovoriti na prijazen način. Verjetno, ko ti nekaj komentiraš, bolj ceniš avtorje, ki ti odgovorijo in te ne ignorirajo. Torej vzemi te komentarje kot priložnost, da pridobiš bolj predane bralce, ki bodo besedo o tebi in tvojem blogu širili dalje 🙂
    /pa je bilo težko to napisat pri takem prispevku, ker se bojim, da boš menila, da sem še ena, ki ti soli pamet, a vzidhni in razmisli, če so ti moje besede smiselne. če ne jih pa ignoriraj, me ne bo bolelo/

    Liked by 1 person

    1. Hvalezna sem za vse komentarje, se posebaj, ko se nekdo potrudi kot ti in res napise utemeljeno svoje razmisljanje. Moja “jeza” v tej objavi leti bolj na to kako težko je pokazati, ko nam je kaj všeč za razliko od tega kako hitro vsak stegne jezik/prste na tipkovnici, ko nam nekaj ni všeč 🙂

      Všeč mi je

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s