Dopusti ali samo še izleti?

Veš kaj je shit, ko si singleparent? Izleti. Ne bom rekla dopusti, ker dopusti so posebna kategorija za vse starše, redki in kratki trenutki, ko dejansko dopustujemo. Večinoma pa hodimo boljše rečeno na izlete, zelo podobne tistim v šoli – vedno nekoga na stranišče, vedno je nekdo lačen in vedno nekdo siten, ponavadi sem to jaz. 

Moji idealni dopusti so vedno bili v hotelih, kjer sem uživala v mehkih brisačah različnih velikosti, pospravljeni sobi in zajtrku, ko lahko ješ vse naenkrat, pa še pomivati ti ni treba.
No, to je bilo BC (before child), danes so pri odločanju o nočitvi ZELO pomembne finance. Jaz še vedno obožujem mehke brisače, napete rjuhe in obilne zajtrke, malo manj pa obožujem dejstvo, da za enoposteljno sobo oz.zase in za otroka plačaš kot za dva odrasla ali pa za odtenek manj. Evo za tiste, ki pravijo, da premalo pišem o tem kako je biti sam. Predvsem je drago in naporno, ko se srečajo stopnice in voziček, drugače pa je fajn.  

Photo by Urška Golob, Prav posebno

Koliko poznate družin, ki več niso v »orginal« zasedbi? Pa samskih staršev? Okej, kje ste pa do zdaj slišali, da imajo ponudbo za take družine? Se mi je zdelo, Gardaland pa se počasi zaključi. Malo žalostno, se vam ne zdi? Sama sem pred 3 mesci pisala na to temo tudi enim našim termam, takim, ki imajo rade blogerje, pa žal še do danes nisem slišala nič od njih. 

Kdaj bodo hoteli in agencije ugotovili, da smo družine različnih oblik in ne samo 2 odrasla plus en otrok do 12 let gratis?

Torej si sam z otrokom, odločiš se, da boš nekam šel, da boš riskiral neznano okolje, da bo najverjetneje ravno takrat z otrokom nekaj narobe, ker je to pač Murphy, se psihično pripraviš in potem imaš 3 opcije – ali plačaš FUL, ali ostaneš doma ali pa poiščeš alternativo.

Jaz sem jo. Ta vikend se z Luko odpravljava na vikend izlet v Zagreb in prvič sem rezervirala stanovanje preko platforme AIRBNB. Preprost princip, ki deluje na vzajemnem ocenjevanju me fascinira že odkar sem prvič slišala zanj, nikoli pa se zaradi ljubezni do hotelskega komforta nisem odločila zanj. No evo, tokrat greva. Všeč mi je aplikacija s svojo preglednostjo, všeč mi je, da v teh stanovanjih za razliko od večine apartmajev na morju, gostitelje res skrbi, da se počutiš domače, da ti nič ne manjka, da polno opremljena kuhinja pomeni še kavo in čaj, ne samo 3 vilic. Všeč mi je, da sem gostitelja vprašala, kje lahko parkiram in mi je odgovoril takoj. Všeč mi je, da sem potrebovala za rezervacijo samo kartico in osebni dokument.
Kaj mi ne bo všeč, razen dejstva, da si bom sama morala pripravljati zajtrke, bom opisala, ko se vrnem. Spremljaj me predvsem na IG saj obljubim, da bo polno storyev, mogoče pa še kak vlog. 

Do takrat pa se moram posvetiti drugim stvarem – »sladkim« skrbem. Danes dobim vzorčne majice iz tiska, odpravljam se na sestanek s programerjem in moram se spakirati. Sej še vemo kako to zgleda ne? Enkrat vse pa gremo. Aja, sej še nisem niti spraznila do konca kovček od prvomajskih, to bo lažje. Sem vedela, da se mi bo lenoba enkrat obrestovala.
P.s. Vesela bom Vaših izkušenj z AIRBNB, kaj je bilo super, kaj malo manj in kaj upate, da se ne ponovi.

3 thoughts on “Dopusti ali samo še izleti?”

  1. Super koncept potovanja ta Airbnb, vendar imam sama še mogoče premalo zaupanja, da bi si upala z družino tako potovati. Se mi zdi, da če nisi s čim zadovoljen ti nihče ne bo povrnil denarja (kot če greš preko agencije). Mene je predvsem strah, da naletiš na neko čudno/creepy osebo. Je podobno kot couchsurfing? živi lastnik zraven ali samo oddaja namestitev? Definitvno poročaj kako in kaj, ko se vrneta 🙂

    Liked by 1 person

    1. Ej ni tako, sam si v nastanitvi in AIRBNB zadrzi tvoj denar in vkolikor kaj ni ok, ti pomagajo poiskati novo nastanitev in tudi zalozijo denar tako, da je stvar baje ql. Deluje pa na principu ocen – jaz moram ocenit gostitelja in prav tako on mene.

      Všeč mi je

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s